Kortrijk - Het Lago zwembad in Kortrijk was het toneel van een opwindende waterpolowedstrijd tussen de damesploegen van Kortrijk en Oostende. De avond begon om 18:00 uur met het fluitsignaal voor het opzwemmen, en al snel werd duidelijk dat het een zinderende wedstrijd zou worden.

KWK Ladies


De start was moeizaam, en beide teams tastten elkaar af tijdens de eerste minuten. De eerste aanvallen van zowel Kortrijk als Oostende werden niet succesvol afgerond. Maar bij de tweede aanval van Oostende was het raak: 0-1. Kortrijk verloor de bal en na uitstekend verdedigingswerk van Sarah, kreeg Kortrijk de kans voor hun tweede aanval. Helaas werd deze snel onderbroken door een aanvallende fout van Axelle, wat resulteerde in haar eerste uitsluiting van de wedstrijd.

 

Ondanks een man-meer situatie voor Oostende, slaagden ze er niet in om deze goed te benutten, met nummer 5 van Oostende die naast het doel schoot. De Kortrijkse dames hadden moeite om elkaar te vinden, en bij de volgende aanval verloor Manon de bal, wat leidde tot een snelle tegenaanval van Oostende en een verdubbeling van de score naar 0-2.

 

Opnieuw liet Oostende een sterke verdediging zien, waardoor de Kortrijkse dames gedwongen werden om terug te keren naar hun eigen helft. Een penalty werd toegekend aan Oostende vanwege een bal onder water, en nummer 5 benutte deze kans moeiteloos, waardoor de score op 0-3 kwam.

 

De coach, Liederiek, bracht wat nieuw bloed in het spel door enkele wissels door te voeren. Dit leidde tot een doelpunt van Manon, waardoor Kortrijk de score op 1-3 bracht. Opnieuw werd een penalty toegekend, ditmaal voor Kortrijk, maar de bal werd over het doel geslagen. Oostende profiteerde van een afgebroken aanval van Kortrijk en scoorde snel, waardoor de voorsprong vergroot werd naar 1-4.

 

Na de 1ste time stond het 3-4, en bij de start van de tweede time zagen we een vergelijkbaar spelbeeld als in de eerste helft, met kansen aan beide kanten maar weinig doelpunten. Een nieuwe penaltyfout van Kortrijk resulteerde in een doelpunt voor Oostende, wat de score op 3-5 bracht.

 

Het spel bleef heen en weer gaan, maar Oostende slaagde erin om hun voorsprong uit te breiden tot 7-12 tegen het einde van de derde periode. In de vierde periode toonde Kortrijk veerkracht en scoorde meerdere keren, maar Oostende hield stand en won de wedstrijd met een eindstand van 14-17.

 

Het was een intensieve wedstrijd die zowel de verdedigende als aanvallende vaardigheden van beide teams benadrukte. Ondanks de nederlaag kunnen de dames van Kortrijk trots zijn op hun inzet en vechtlust tijdens deze spannende waterpolowedstrijd.

 

wedstrijdblad : https://www.waterpolo-online.com/wedstrijd/?MatchId=WW0000000011424&Report=PLAYED

Opstelling Kortrijk KWK
Nr. Naam Goal Fout OD BRUT
1 Alice Goethals 0 1 0 0
2 Suzan Verbeke        
3 Lena Desmet 1 1 0 0
4 Sofie Verriest        
5 Torah Van Royen        
6 Marjolijn Christiaens        
7 Fien Stockman        
8 Axelle Carlu 0 1 0 0
9 Axelle Hiergens 1 2 0 0
10 Sarah Nel 4 0 0 0
11 Lieke Cordonni        
12 Manon Mattelaer 8 2 0 0
13 Joke Vervaeke